Statistieken van de buurt Verspreide huizen in de polder Aalst
Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.
Bevolking en demografie
Verspreide huizen in de polder Aalst heeft een totale bevolking van 725 inwoners. Van deze inwoners zijn 375 mannen en 350 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 23% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 14% tussen de 15 en 24 jaar, 28% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 25% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 10% van de inwoners tot de 65-plussers.
Verhouding man/vrouw
Leeftijdsopbouw
Huishoudens
Huishoudens en gezinsstructuur
In Verspreide huizen in de polder Aalst zijn er in totaal 255 huishoudens. Hiervan bestaat 22% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 51% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 28% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,8 personen per huishouden.
Omgeving en bevolkingsdichtheid
In Verspreide huizen in de polder Aalst bedraagt de bevolkingsdichtheid 81 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 890 hectare en een wateroppervlak van 108 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 998 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 145, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.
Land vs water
Huwelijkse staat
Burgerlijke staat
In Verspreide huizen in de polder Aalst is 42% van de bevolking getrouwd, terwijl 51% ongetrouwd is. Daarnaast is 4% van de inwoners gescheiden en 3% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.
Diversiteit en immigratie
Verspreide huizen in de polder Aalst heeft een diverse bevolking, met 2% niet-westerse immigranten en 7% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 0% Marokkaanse immigranten, 0% Surinaamse immigranten en 0% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.
Immigranten
Niet-westerse immigranten
Verspreide huizen in de polder Aalst is een buurt binnen de wijk Wijk 01 Brakel gelegen in de gemeente Zaltbommel

omgeving
Kennisgeving melding voor Bouwwerken, werken en objecten in of bij een oppervlaktewaterlichaam, niet zijnde de Noordzee, of waterkering in beheer bij het Rijk te De Uiterwaard 3 5308LT Aalst.

omgeving
Kennisgeving melding voor het -Andere lozingen, bedoeld in § 6.2.7 van Besluit activiteiten leefomgeving, op een oppervlaktewaterlichaam in beheer bij het Rijk, niet zijnde de Noordzee te Veense Waard Veen

omgeving
Gemeente Altena - Toestemming voor het vervangen van een bijgebouw aan Maasdijk 427, 4264 AS Veen

mededelingen
Tijdelijke verkeersmaatregelen Burgemeester en wethouders van Z a l t b o m m e l;

evenementen
Burgemeester van Zaltbommel – evenementenvergunning verleend voor het Nederlands Kampioenschap Marathon Inline skaten

omgeving
Waterschap Rivierenland - verlenen omgevingsvergunning voor het slopen en bouwen van een recreatiewoning aan de Maasdijk 134 te Veen

omgeving
Gemeente Altena - Aanvraag vergunning voor het bijbouwen van een bijgebouw aan Grotestraat 36, 4264 RL Veen

omgeving
Kennisgeving melding voor het -Bouwactiviteit (technisch) te Maasdijk 144 4264AS Veen

omgeving
Gemeente Altena - Toestemming voor het verplaatsen van een uitrit aan Wielstraat 45, 4264 AT Veen

mededelingen
Burgemeester en wethouders van Zaltbommel – Melding Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) is geaccepteerd voor het saneren van de grond aan de Capreton 1 in Aalst. Zaaknummer: ODR2505550.

bestemmingsplan
TAM-omgevingsverordening Noord-Brabant - kaartaanpassingen 2025 -2

bestemmingsplan
Kennisgeving vaststelling Projectbesluit Kaderrichtlijn Water Maas, maatregelen Doornwaard, Slijkwellsewaard en Poederoijense Waard, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

bestemmingsplan
Kennisgeving vaststelling Projectbesluit Kaderrichtlijn Water Maas, maatregelen Doornwaard, Slijkwellsewaard en Poederoijense Waard, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Algemene informatie over de gemeente Zaltbommel
Algemeen
Zaltbommel is een stad in Gelderland, gelegen aan de Waal. De stad staat bekend om haar historische binnenstad en schilderachtige ligging aan de rivier.
Geschiedenis
Zaltbommel is een historische stad in Gelderland, met een geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De stad speelde een belangrijke rol in de handel en scheepvaart.
Geografie
Zaltbommel ligt aan de rivier de Waal, omringd door weilanden en waterwegen. De regio biedt veel recreatiemogelijkheden zoals varen, wandelen en fietsen langs de rivier.
Cultuur
De cultuur in Zaltbommel wordt gekenmerkt door evenementen zoals de Zaltbommelse Kermis en lokale markten. De stad heeft een rijke geschiedenis van handel en scheepvaart.
Algemene informatie over de provincie Gelderland
Algemeen
Gelderland is de grootste provincie van Nederland en biedt een divers landschap van bossen, rivieren en historische steden. Het is bekend om de Veluwe, een van de mooiste natuurgebieden van het land.
Geschiedenis
Gelderland heeft een rijke geschiedenis, variërend van middeleeuwse kastelen tot de slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad Nijmegen is een van de oudste steden van Nederland.
Geografie
Gelderland is geografisch divers met de Veluwe, een groot natuurgebied met bossen en heide, en de rivieren de Rijn, Waal en IJssel die door de provincie stromen. Het is een favoriete bestemming voor natuurliefhebbers.
Cultuur
De cultuur van Gelderland wordt gekenmerkt door traditionele boerenfeesten, kastelen en landgoederen. Het Kröller-Müller Museum in Otterlo, met werken van Van Gogh, is een belangrijk cultureel hoogtepunt.