Kennisgeving voornemen wijziging TAM-omgevingsplan Hoofdstuk 22k Albert van Meerveldstraat 88

Locatie

Straat en huisnummer

Albert van Meerveldstraat

Postcode

3785LS

Woonplaats

Zwartebroek

ic_organization.svg

Organisatie

Gemeente

ic_creator.svg

Aanvrager

Barneveld

ic_producttype.svg

Producttype

ruimtelijk plan of omgevingsdocument

ic_date.svg

Startdatum

2025-06-26

Categorie: bestemmingsplan

In de categorie 'bestemmingsplan' worden de bestemmingsplanwijzigingen van geheel Nederland getoond, maar ook streekplannen en voorbereidingsbesluiten.

Statistieken van de buurt Zwartebroek

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Zwartebroek heeft een totale bevolking van 745 inwoners. Van deze inwoners zijn 390 mannen en 355 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 16% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 14% tussen de 15 en 24 jaar, 17% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 34% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 20% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Zwartebroek zijn er in totaal 295 huishoudens. Hiervan bestaat 25% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 40% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 35% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,5 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Zwartebroek bedraagt de bevolkingsdichtheid 1.983 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 38 hectare en een wateroppervlak van 0 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 38 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 159, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Zwartebroek is 48% van de bevolking getrouwd, terwijl 42% ongetrouwd is. Daarnaast is 5% van de inwoners gescheiden en 6% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Zwartebroek heeft een diverse bevolking, met 1% niet-westerse immigranten en 2% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit % Marokkaanse immigranten, % Surinaamse immigranten en % Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba % van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Barneveld

Algemeen

Algemeen

Barneveld, gelegen in Gelderland, staat bekend als het centrum van de pluimvee-industrie in Nederland. De landelijke gemeente combineert een rijke geschiedenis met moderne agrarische activiteiten.

Geschiedenis

Geschiedenis

Barneveld staat bekend om zijn pluimveehouderij en is de thuisbasis van de beroemde Barnevelder kip. De geschiedenis van de gemeente gaat terug tot de middeleeuwen, toen het een belangrijk agrarisch centrum was.

Geografie

Geografie

Barneveld ligt in het hart van de Gelderse Vallei, een gebied dat bekend staat om zijn vruchtbare landbouwgrond. Het landschap is een afwisseling van weilanden, bossen en kleine dorpen.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Barneveld is nauw verbonden met de agrarische sector. Jaarlijkse evenementen zoals de Barneveldse Pluimvee Tentoonstelling en markten trekken bezoekers van heinde en verre.

Algemene informatie over de provincie Gelderland

Algemeen

Algemeen

Gelderland is de grootste provincie van Nederland en biedt een divers landschap van bossen, rivieren en historische steden. Het is bekend om de Veluwe, een van de mooiste natuurgebieden van het land.

Geschiedenis

Geschiedenis

Gelderland heeft een rijke geschiedenis, variërend van middeleeuwse kastelen tot de slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad Nijmegen is een van de oudste steden van Nederland.

Geografie

Geografie

Gelderland is geografisch divers met de Veluwe, een groot natuurgebied met bossen en heide, en de rivieren de Rijn, Waal en IJssel die door de provincie stromen. Het is een favoriete bestemming voor natuurliefhebbers.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Gelderland wordt gekenmerkt door traditionele boerenfeesten, kastelen en landgoederen. Het Kröller-Müller Museum in Otterlo, met werken van Van Gogh, is een belangrijk cultureel hoogtepunt.

Meer bekendmakingen zoals "Kennisgeving voornemen wijziging TAM-omgevingsplan Hoofdstuk 22k Albert van Meerveldstraat 88"

omgeving

omgeving

Kennisgeving aanvraag Plaatsen van meetboeien Noordzee, Waddenzee en Zeeuwse wateren Zaak: 2025ALG0455, Inspectie Leefomgeving en Transport

bestemmingsplan

bestemmingsplan

Kennisgeving voornemen wijziging TAM-omgevingsplan Hoofdstuk 22k Albert van Meerveldstraat 88

mededelingen

mededelingen

Gemeente Nijkerk – 5e Herziening bestemmingsplan Buitengebied Nijkerk 2017, veegplan 2

water

water

Aanvraag vergunning voor het aanbrengen kabel of leiding, Wetering West in Lekkerkerk.

bestemmingsplan

bestemmingsplan

5e Herziening Bestemmingsplan Buitengebied 2017, Veegplan 2

omgeving

omgeving

Provincie Gelderland Omgevingswet, flora- en fauna activiteit, locatie werkgebied Waterschap Vallei en Veluwe

omgeving

omgeving

Aanvraag Omgevingsvergunning voor het vernieuwen van de overkapping en schutting plaatsen aan Albert van Meerveldstraat 45 Zwartebroek

omgeving

omgeving

Ingekomen aanvraag omgevingsvergunning Vier Winden 1, 5085 NM Esbeek

mededelingen

mededelingen

Openbare vergaderingen algemeen bestuur

mededelingen

mededelingen

Gemeente Nijkerk – Besluit straatnaam hernoemen

omgeving

omgeving

Provincie Gelderland Omgevingsverordening Gelderland, locatie provinciale weg N308, N309, N322, N795, en N833